vrijdag 6 september 2013

† 6-9-2013 Een dag die wij ons altijd blijven herinneren....

Vandaag het laatste verhaal op deze blog en helaas niet door de door jullie zo goed gevolgde en gewaardeerde schrijfster. Ze heeft deze ochtend haar laatste adem uitgeblazen en ze is vredig ingeslapen.

Het begin van het einde diende zich afgelopen dinsdag aan. Op het moment dat ze haar tanden stond te poetsen verslikte zij zich en kreeg grote moeite met ademhalen. Het duurde ongeveer een half uur voor ze weer uit de stikkingszone was en had waarschijnlijk toen al besloten: dit nooit meer mee te willen maken. Zodoende kwam ze woensdag met haar laatste wens, euthanasie laten plegen. Zelf vinden wij het woord niet zo prettig en noemen wij het daarom inslapen. Woensdag werd daardoor een sombere dag en had ze weinig energie. Donderdag (en ook woensdag) heeft ze nog wat tijd doorgebracht met mensen die haar heel dierbaar waren, het was een afscheid met een lach en een traan. Een laatste opleving hebben wij toen nog mogen meemaken, ook deze ochtend was ze nog helder en scherp. Maar zelf gaf ze aan helemaal op te zijn en berustte zij in het vervolg, al was het ook voor haar te vroeg. Om 10 uur zou het gaan gebeuren, eerst heeft ze (voor het eerst) naar de openstaande zonnebloemen van Henk(voor de mensen die hem niet kennen: assistent H) en Perry gekeken. Daarna is zij met ons aan haar zijde vredig ingeslapen en is het grote gemis voor ons begonnen....

 Bij deze zouden wij jullie graag willen bedanken voor de vele uren op haar blog, de kaarten, bloemen en alles wat haar heeft gesterkt en getroost de afgelopen periode. Waarbij nog een bijzondere dank voor het geweldige verjaardagsfeestje wat ze heeft gehad en met name door de velen van jullie zo'n succes is geworden, waar ze op grootse wijze van heeft genoten. Nog een laatste dank van haar, maar ook van ons voor de warme zorgen van de Chaamse huisartsen.

De afgelopen 25 jaar heeft ze als vrouw en moeder super voor ons gezorgd, ook als kind heeft ze altijd al moeten zorgen voor haar vader en broer. Waar wij haar heel erg dankbaar voor zijn en dat wij pas sinds kort echt beseffen wat zij al die jaren allemaal voor ons gedaan heeft. Het werd nu juist tijd om dit zorgen om te zetten in genieten, helaas heeft dit niet zo mogen zijn.

Henk, Nicky, Joyce en Perry.



PS het rouwprentje zal later op deze blog te zien zijn


1 opmerking:

  1. Gecondoleerd met dit enorme zware verlies, en heel veel sterkte voor de tijd die nog komen gaat.

    Achter iedere donkere wolk van verdriet, glinstert een traan van herinnering.....

    Tom van Teeffelen en Marinka Hendrikx

    BeantwoordenVerwijderen