vrijdag 30 augustus 2013

30-8-2013 Weer muggen !

Wat was ik gisteren moe, toch flink nagenoten. Gisteravond de kaarten en brieven doorgelezen, vaak liepen de tranen over mijn wangen (soms ook van het lachen), momenten en dingen die ik zelf vergeten was, maar op anderen lang geleden zo'n indruk hadden achtergelaten, wat was ik toch een engeltje (haha).
Het mooie is ik krijg nog steeds reacties binnen of via kaarten of via social media, dat toch verschillende mensen het jammer vonden dat ze er afgelopen woensdag niet bij waren (ik ook) toch te laat gezien, gehoord, vakantie.
Dus mocht er nog een groot wonder gebeuren dan doen we het volgend jaar mijn 47 ste ook zo vieren !
Dus ik gisteravond doodmoe in mijn bed (ik ga nog steeds naar boven), lig ik goed en wel, begint het weer.
Assistent-H weer opgetrommeld met de mepper, hij had nog iets in de vrachtauto tegen de muggen zei hij,
ik ben benieuwd of ik aankomende nacht ongestoord kan en mag slapen !
Voor de rest alles zijn gangetje, Nicky weer een poging om in Amsterdam de toets te maken, die vorige keer door de treinstoring niet door kon gaan.
Joyce is thuis een beetje aan het prullen, is van de week al een paar dagen naar school geweest, introductie.
Perry is werken en komt rond 17.00 weer thuis om hier het weekend door te brengen.
Assistent-H loopt ook zo'n beetje rond en is overal voor inzetbaar !




donderdag 29 augustus 2013

29-8-2013 Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben dan ik !

Wat was het gisteren een geweldige dag, een echte verjaardag, tijdens de lunch was mijn broer erbij, s'middags kwamen de hulptroepen uit Engeland en Belgie, lekker aan een overheerlijk avondmaal met 2 volle tafels, ook genieten. Lekker veel foto's gemaakt voor het nageslacht, toen zelf nog even plat.
Ik heb heel de dag en nacht van te voren niet kunnen slapen, toch een adrealinestoot door het lichaam.
En toen werd het 19.00 geweldig die rijen mensen die speciaal voor jou komen om jou te feliciteren, toch 46 jaar aan familie, vrienden en goede kennissen bij elkaar gespaard, met sommige een grote herinnering met andere een kleine maar toch allen een rol gespeeld in de Petra Zagers film.
Ook het weer zat mee een mooie volle achtertuin met vrolijke mensen aan het bier of aan de wijn, ik hoop dat jullie echt zo genoten als ik.
Toen de meeste gasten weg waren nog even met de hulptroepen ontspannen nageborrelt, en toen ging het fout. Ik was moe, al die moeheid die ik had opgespaard hadden die muggen niet begrepen.
Aangezien de schuifpui heel de avond had opengestaan en dus de muggen en vliegen vrij spel hadden ging dit ten koste van het slaapgebrek van een prille 46 jarige........
Dus vanochtend tegen 10.30 gebroken wakker, een hele ieniemienie bijdrage zelf aan het opruimen geschonken, om 1 uur nog met het clean-team geluncht en net van half 2 tot half 5 geslapen.
Nu dadelijk een klein simpel hapje eten met assistent-H en de kids, misschien de kaarten vanavond bekijken en lezen of even helemaal niks...............
Jullie horen of lezen het wel !

BEDANKT !

woensdag 28 augustus 2013

28-8-2013 We zijn er klaar voor, MIjn eigen projekt-X

Zoals afgesproken nog een definitieve bevestiging voor vanavond, we zijn er klaar voor, het bier staat koud.
De mensen die mij al gefeliciteerd hebben alvast bedankt, de rest zie ik vanavond.
Het is de bedoeling er een luchtig feest van te maken en veel te lachen, de "zware gespreksstoffen" maar even thuis te laten.

Ik heb vanmiddag met de kids de hele 46 kaarsen uitgeblazen ondersteunt door assistent -H.

Daar wij wel een redelijk ruim huis hebben past toch niet iedereen op begane grond, we hebben  een uitbouw naar buiten gemaakt, dus houdt rekening dat je een extra vestje of jasje aantrekt, een partytent is toch anders dan een glazen schuifpui.

Het is het handigst als je met de fiets komt deze bij de schuur wegzet.
Er is iemand buiten  aanwezig die aanwijzingen geeft voor het parkeren ! (de assistent van assistent-H ) spreekt helaas nog geen 100 % Nederlands, maar begrijpt heel goed !

Groetjes en tot straks Petra,


dinsdag 27 augustus 2013

27-8-2013 Wat is rijkdom !

Ik sta er van te kijken hoeveel reacties ik van jullie allen gekregen heb, mensen die mij al (bijna) 46 jaar kennen, familie, oud klasgenootjes, uitgaansvriendinnen, oud collega's, oud-buren, en dan alles uit mijn Chaamsche tijd, oud medewerkers, vrienden en vriendinnen van onze kinderen en hun ouders, onze vriendengroepen, de brandweer, de aardbeienwereld, de afdeling de Schans (ons meesterstuk) etc.
Het kwam erop neer een kleine minuut per persoon, is wel karig. Misschien toch wel handig om er een briefje of kaartje bij te geven,daar ikzelf praten momenteel als zeer vermoeiend ervaar en assistent-H onmisbaar is geworden aan mijn zijde.

Gezien de belangstelling die jullie voor mij tonen kan ik zeggen dat ik een rijk mens ben, fijn al die warme belangstelling. Ik hoop morgenavond een pilsje/wijntje(staat al in de koeling) met jullie te kunnen drinken, de afleiding die dit feestje met zich meebrengt, verzet onze gedachten even, ik (en de fam) heb er echt zin in !

Morgenmiddag komt het feestcomité de puntjes hier op de i zetten, ik hoop jullie rond 7en te mogen verwelkomen.

Check voor het zekerste morgen nog even de mail, vandaag een goede dag gehad en afgelopen nacht voor de afwisseling eens iets meer doorgeslapen !

Groetjes en tot morgen !


zaterdag 24 augustus 2013

24-8-2013 Uitnodiging 28-8-2013 !

Zoals een groot gedeelte van "mijn lezers" weet wordt ik woensdag 28 augustus 46 jaar, ik zou het fijn vinden om dit met jullie te vieren, familie, vrienden, kennissen, buren, oud buren, (ex) werknemers, oud klasgenoten, oud collega's, collega tuinders, brandweer, vrienden van onze kinderen en de categorieën die ik vergeten ben.

Daar het toch ook een soort afscheid is, zou ik het fijn vinden om dit met een drankje en een hapje samen met jullie te nuttigen, het is fijn dat jullie je bij binnenkomst even bij mij melden, even een klein woordje en een lach, liefst geen kussen,en zwaai even als je gaat !

Gelieve niets mee te brengen, geen bloemen, kado's of snoep, jullie komst vind ik al een kado!

Het zou fijn zijn als je zo spoedig mogelijk kan laten weten of je erbij kan zijn, op mijn mailadres petraverzag@live.nl  i.v.m  de inkoop.

Dus woensdagavond 28 augustus van 19.00 tot 20.30 aan de Schuttershoefweg 4a te Chaam .

Willen jullie woensdagavond wel mijn blog even checken, stel dat ik een flinke terugval heb en het feestje niet door kan gaan !













vrijdag 23 augustus 2013

23-8-2013 Meer dan 46 kaarsjes gaan het helaas niet worden !

Helaas hebben de tarceva tabletten hun werk ook niet kunnen doen, evenals de chemo. Begin deze week merkte ik dat ik minder lucht had dus Henk dinsdagochtend naar het ziekenhuis gebeld, neus zat ook wat verstopt ook dus wat neusspray gebruikt op advies van verpleger (in overleg met dokter), toch maar naar zee gereden evenals vorige week vrijdag (4 dagen eerder). Na een paar meter lopen puffen en hijgen terwijl 4 dagen eerder het nog redelijk ging. Woensdag Henk weer laten bellen en mocht ik naar de spoed komen na div onderzoeken en op zijn laatst toch nog een ct scan met contrast voor de bloedvaten werd al gezien dat het foute boel was. Dus mocht ik blijven, gisterochtend hebben ze weer met een camera in mijn longen/ luchtwegen gekeken, ook mijn behandelend longarts kwam meekijken. Er was mij al meegedeeld dat het er heel slecht uitzag, er was ook overleg geweest met de kno arts (hier was ik 3 weken geleden voor mijn stembanden) die kwam gisteravond ook nog kijken (na zijn poli op langendijk) heeft ook weer overleg gehad met de longarts.
Vanochtend div artsen, assistenten, dieetisten aan mijn bed gehad vanmiddag de longarts zelf en deze deelde ons mee dat ik uitbehandeld was dit hadden wij inmiddels zelf ook al begrepen.
Ze stonden er ook van te kijken dat het zo snel is gegaan bij mij, de foto begin augustus zag er beter uit dan de foto daarvoor. Maar helaas mijn tumoren zijn agressiever  dan gedacht, ik had jullie al verteld van mijn stembanden hier zitten zenuwen beklemd door druk van opgezette lymfeklieren. Hierdoor wordt ik steeds benauwder, gisteren werd nog gepraat over enkele maanden, vanmiddag waren het nog weken.......
Volgende week mag ik als het goed is nog 46 kaarsjes uitblazen en dan is het op, heel vreemd gevoel om overal afscheid van te moeten gaan nemen.
In het begin van het jaar heb ik diverse malen gezegd dat 2013 mijn jaar niet zou zijn, niet wetende dat het mijn laatste zou zijn !
Ik houdt jullie op de hoogte !


maandag 19 augustus 2013

19-8-2013 Alweer maandag !

Wat vliegt de tijd, alweer maandag. Vanmiddag even met assistent-H boodschappen gedaan, Nicky heeft vanmiddag de hechtingen uit zijn vinger laten halen. Joyce zit weer lekker in Zeeland, en Perry heeft vandaag weer  bij Stijn gewerkt.
Gisteravond heb ik zelf de eerste 12 km op mijn elektrische fiets gefietst, assistent-H heeft er volgens mij al ruim 200 op de teller getrapt en Nicky zo'n 50, de familiefiets dus.
Ik had al vrij snel weer de schouderklachten waar ik de pijnstilling voor slik en vandaag ook net iets meer last dan normaal, dus maar proberen langzaam op te bouwen of de fiets aan een van de boys te verleasen.
Zaterdagavond kwamen eerst Joyce en Junior thuis met een verassing Smurfin (van de M), uurtje later kwam Nicky thuis, ook hartstikke trots dezelfde Smurfin (ik heb beetje een zwak voor Smurfin, als enige vrouw in de Smurfenwereld).
Voor de rest werken helaas de stembanden nog niet mee, de rest van de klachten is aardig onder controle (nu weer iets meer last van de rechte schouder).
Eten gaat redelijk alleen smurfenporties, heb door tabletten niet echt honger.......

zaterdag 17 augustus 2013

17-8-1013 We zijn er weer !

Na een paar kinderloze dagen hebben we gisteren maar een bezoekje aan ons Joyce en Junior gebracht, deze zijn in West-Kapelle. Toen we aankwamen scheen de zon nog lekker, half de middag na het strand de zon weg en de wind begon toe te nemen. Toch flink gelachen in het tentje en niet verbrand ! Toch heeft het altijd wel iets die uitzichtloze zee, er komt ook geen einde aan. Daarna nog in de caravan even tv gekeken en daarna in Zoutelande een overheerlijk Pizza gaan eten.
Vannacht redelijk geslapen Perry is ondertussen ook thuis gekomen en zit aan de pc naast mij, assistent-H is even een paar boodschappen doen. Nicky komt vanavond weer thuis, loopt nu tussen de apen op Apenheul.
Joyce en Junior komen vanavond ook voor een nachtje terug en gaan morgenavond weer terug naar West-Kapelle.
Groetjes en prettig weekend !

woensdag 14 augustus 2013

14-8-2013 Een paar rustige dagen !

Tegen de middag zijn Nicky en Marjolein richting de Veluwe vertrokken, op zwijnenjacht (pretparken daar in de buurt)deze komen a.s zaterdag weer terug naar huis. En half de middag zijn Joyce en Junior naar Zeeland vertrokken, deze komen zondag weer terug (misschien dat ze na het weekend weer terug gaan), er bestaat wel de kans dat wij een dezer dagen even in Zeeland gaan kijken. Ik vind altijd dat we minimaal 1 maal per jaar naar de Zeeuwsche kust moeten, dus wie weet ik was er nog niet geweest dit jaar.
Vanochtend even bij een tuincentrum gaan kijken,  mezelf weer op een paar mooie orchideeen getrakteerd, toch vreemd dat je van sommige ruim 3 maanden plezier hebt, en naderhand begint het weer van voor af aan, het valt me wel op dat hier ook veel kwaliteitsverschil in zit. Of zoals met bijna alles, je moet er een beetje geluk mee hebben !
Voor de rest rustig aan gedaan, was weer even wennen vanavond met zijn tweetjes gedineerd. Assistent-H is nu even naar de Schans, waarschijnlijk het paardrijden aan het coordineren voor de bewoners.
Dus ben ik zodadelijk baas over de afstandsbediening !



maandag 12 augustus 2013

12-8-2013 Zo ook alweer bij de tandarts geweest !

Zo het ongemak aan mijn tanden is weer verholpen, Henk belde om 8.45 en ik mocht om 9.30 al komen, had iemand afgebeld en ze hadden wat geschoven. Dus ik bofte, ook aan de andere kant maar een nieuwe vulling laten zetten, waar zelfs sensodyne niet meer hielp met het koud/warm is nu nog verdoofd, maar komt wel goed (denk ik).
De stem helaas, we blijven vol spanning afwachten of hij terugkomt, in een kleine setting zonder al te veel bijgeluiden kan ik mezelf redelijk verstaanbaar maken.
Zaterdagochtend met assistent-H en Perry naar de stad geweest voor goede wandelschoenen voor Perry als ze schapen over moeten doen soms wel 20 km lopen zijn heel zijn voeten kapot en vol blaren. Dus maar gelijk "echte gekocht ", helaas de zwarte in Perry's maat waren niet aanwezig dus sturen ze deze op, wordt vervolgd !
P.S onze haan is ook verhuisd was heel de nacht aan het kukelen, onze kippen konden er meer van slapen dus hij is weer terug waar hij vandaan kwam, zit wel een kip te broeien dus wie weet ......

Voor de rest hebben we het van het weekend rustig aan gedaan, tot op heden geen kleine accedentjes meer gebeurd, Nicky mag vandaag wel het verband af halen, ben benieuwd.

Mocht ik nog nieuws of wetenswaardigheden hebben laat ik het wel weten, werk ze !


vrijdag 9 augustus 2013

9-8-2013 Het ging zo goed !

Hallo met mij gaat het nu wel, nog steeds hees. Maar door de pleister heb ik nu een heel stuk minder last van mijn schouder, en mijn lichaam begint te wennen. Wacht maar tot ik weer af moet kicken, alle kwaaltjes nog een keer.
Nicky ging goed, gisteren een paar uur gaan fietsen op een oude racefiets, conditie was goed alleen de benen (gevoelig)moesten weer even wennen.
Vandaag dacht assistent-H de voorbereidingen voor het eten aan Nicky over te laten, de boontjes gingen goed en na 1 aardappel ging het fout (nieuwe aardappelschiller) dus tegen 5en heeft Allard er nog 4 hechtingen ingedaan, wij bezorgen de medische staf tegenwoordig wel werk. Assistet-H denkt dat ik geen eten meer klaar kan maken, toch heb ik het zelf na ieders tevredenheid weer afgewerkt !
Dus Nicky zit nu met 2 vingers in het verband, valt weer niet mee om te fietsen ! Zit even in de Klungel-fase.

A.S zondag is het weer jaarmarkt in Chaam, helaas wegens omstandigheden zijn wij niet van de party(misschien wel even), toch hoop ik dat jullie in grote getalen bij de kraam van de Schans fruit komen kopen ten gunste van de bewoners van de Schans. Tevens worden er spulletjes verkocht die door de dagbestedingsclienten van het AC gemaakt worden, deze opbrengsten komen ten gunste van het AC. Iedere laatste vrijdag van de maand is het AC van 14.00-16.00 geopend voor een bakje koffie met wat lekkers of voor de verkoop van de handgemaakte producten.

DUS DIT IS JE KANS STEUN DE SCHANS !




woensdag 7 augustus 2013

7-8-2013 Weer een klein beetje wijzer !

Vanochtend belde ze al om 15.30 bij de kno arts, ik pas ineens overal heel snel tussen. Het stem verlies komt door opgezette lymfeklieren in de hals, waardoor een zenuw klem zit en waardoor de stemband open blijft staan (daardoor is praten voor mij momenteel heel vermoeiend). De kno arts kon niet met zekerheid zeggen of ik mijn "eigen stem" nog terug zou krijgen, de tijd zal het leren en ik mag over 6 weken terug komen.
De pleisters werken wel, heb minder last van mijn schouder. Zo anderen last hebben van afkickverschijnselen moet mijn lichaam wennen aan de gedoseerde toevoer, mijn maag heeft hier vandaag heel veel moeite mee.
Dus we wachten maar weer af wat morgen gaat brengen.....


dinsdag 6 augustus 2013

6-8-2013 Nog steeds mijn stem kwijt !

Vanmiddag weer een uitje gehad, Henk had gisteren toch maar naar de verpleger (assistent v/d longarts) gebeld, mocht eerst om 16.00 een foto maken en om 16.30 bij de longarts. Volgens de foto waren de longen helderder als in juni, voor mijn stembanden zou hij eerst met de kno arts overleggen, hoor ik morgen.
Dus waarschijnlijk van de week nog een uitje naar Breda. Daar de pijnstilling in de schouder niet voldoende is, heb ik nu ook pleisters meegekregen. Dus als het goed is morgen minder pijn en hopelijk z.s.m weer stem, het probleem bij assistent- H is dat zijn oren wat minder zijn, dan vrees ik dat ik niet meer doorkom..... met alle gevolgen van dien.
Voor de rest eten gaat weer redelijk, heb er weer een beetje smaak van. De temperaturen zijn wat mij betreft ook beter, ik heb nog niet zoveel lucht, maar daar hoop ik van de week via de kno verder mee te komen.
Ik zal laten weten wanneer mijn stem weer wat beter, ik kan wel visite ontvangen maar dan forceer ik mezelf te veel, helemaal stilhouden en alleen luisteren valt ook niet mee. Dus jullie lezen het wel wanneer ik weer normaal aan een gesprek deel kan nemen.
Groetjes Petra,

zondag 4 augustus 2013

4-8-2013 Het wordt rustig thuis,

Nicky is ook weer uitgevlogen, vanmiddag op een oude racefiets (van zijn goeie was niets over) naar het meisje in Hoeven. Hij was het beu om binnen te zitten, ik ben blij dat het met hem beter gaat.
Perry is van het weekend ook lekker thuis geweest, Henk brengt hem zodadelijk terug. Joyce had een feestje dus die is ook op pad.
En assistent-H mag op mij passen, eten gaat weer redelijk weer iets honger. Afgelopen vrijdag een stukje van een kies afgebroken, door alle pijnstillers heb ik er niet echt veel (ik voel het wel) last van, alleen onze tandarts heeft nog een week vakantie, misschien toch maar naar Baarle. Sinds gisteren ben ik mijn stem wat kwijt en is praten heel vermoeiend, ik hoop dat dit snel beter wordt. Anders morgen de assistent maar even laten bellen,
Groetjes en werk ze.......

vrijdag 2 augustus 2013

2-8-2013 Een stralende zon !

Wat ben ik blij dat wij het nog een beetje koel kunnen houden in huis(als we niet te veel doen), wind en zon buiten de ingredieenten voor de "verplichte huisarrest". Vanochtend zijn Nicky en assistent-H  terug naar de kaakchirurg geweest, deze was tevreden Nicky moet over een maand terug komen. Wel moet hij een keer naar de optometrist, daar er nog wat zwelling is en bij sommige standen van het oog het zicht niet optimaal is, even afwachten dus.
Voor de rest alles rustig in huis Joyce is een dagje naar het strand, waar assistent-H uithangt "dat weet niemand", dat zeiden we vroeger altijd als we in de kas aan het werk waren en er kwam iemand voor onze assistent. Dan was hij weer even een boodschap doen, of schoot hem weer iets te binnen wat hij  moest doen. Perry houdt de economie goed draaiende die is aan het werk, ik vrees dat het bij de Bunder ook heel warm is. Perry komt vanavond weer naar huis kan hij zijn veestapel thuis weer verzorgen.
Voor de rest iedereen een prettig weekend !