zondag 30 juni 2013

30-6-2013, Ik snap er zelf niks meer van !

Zoals jullie weten mocht ik afgelopen woensdagmiddag naar huis(hoi hoi), paar hele goeie dagen (wat kleine dingetjes) gehad, zelfs niet te zwaar ruikende kost voor de fam (en mezelf) klaargemaakt. Dit was in geen maanden meer gebeurd, dus weer wat smaak en genot van mijn eten.
Het slaapritme ben ik nog aan het zoeken 6 nachten in het ziekenhuis, is voor deze (schone) slaapster funest.

Gisteren ging het weer bijna fout, ben een 10 minuutjes buiten geweest kwam binnen, en ik had het koud, ik denk ik pak maar even een warm bad, eer het bad vol was, was ik verkleumd. Bijna 45 min in bad gezeten om enigszins op temperatuur te komen, snel nog een broodje gegeten en toen onder de dekens.
De rest ging bij een zus van Henk barbequeen (ter vervanging) , (en Nicky is een weekje rond de Marmot trainen).
Ik had toen ik zelf controleerde 38.6, Henk kwam thuis en toen was het 39.4, de huisartsenpost gebeld, de dr was er zo, hij vreesde voor een opname (had overleg gehad met longarts). Dus rond 23.00 naar de spoedeisende hulp, de vertrouwde controles, foto's etc was de koorts 37.2 (ik had rond 21.00 wel een zware paracetamol op). De dienstdoende dr was dr Visser die van het onderzoek waar ik aan meegewerkt had, die snapte er ook niets van, de ontstekingswaarde ten opzichte van woensdag was gedaald, de foto was hetzelfde gebleven, het kon er ook niets mee te maken hebben dat ik even buiten was geweest.
Dus ik mocht gelukkig rond 1.20 mee terug naar huis, Zo vreemd in een fractie van niks hoge koorts, en van de week op een andere kamer en gelijk bekomen, ikke doe mijn lichaam niet meer kennen, maar weet nu dat ik het nog beter in acht ga moeten nemen, en bij twijffel niet doen.............

Slapen is nog wat behelpen dadelijk na het eten mijn middagdutje, het eten en drinken valt tot op heden goed, voor de rest maar afwachten wat de dag gaat brengen, (en assistent H maar een omscholing laten doen )

Groetjes en een fijne zondag Petra,

donderdag 27 juni 2013

27-6-2013 Ben er weer !


|Hallo ik ben er weer, gistermiddag kreeg ik groen licht. Ik heb het gevoel dat ik bijna bij de H Petrus aan de poort stond, maar ik moet hier nog "een paar levels" uitspelen. De eerste dagen waren toch "zware dagen", als de kar met warme maaltijden door de gang reed, spontaan braken (opgebouwde afkeer tijdens chemo), je kan een kamergenoot hebben waar je iets mee hebt, wij hadden echt niets (zeurpiet voor verpleging van 63 jaar).Het gordijn tussen ons is ook altijd gesloten geweest.
Maandagmiddag kreeg ik een prive kamer, S´morgens op de 2pers kamer stuurde zeurpiet haar man om een kroket, moest ik natuurlijk aan denken )warm en brood is niet te vreten in het ziekenhuis, en beschuiten met jam wordt ook zo´n droge kuch.
Dus mee dat Henk en onze Nick kwamen werd ik verhuisd, kon gelijk constant erbij blijven, ik bekwam gelijk, de zielige foto van onze Nick in de krant bekeken (helemaal alleen op de foto) , iedereen stond in de tent.
Toen toch maar een broodje kroket laten halen, net niet zelf op (was zielig voor H), kon mijn deur om 17.00 dicht voor de stinkende eetkar.
Helaas was mijn privekamer maar tot di avond (terug naar mijn oude plek) gelukkig wel een leuke 75 jarige buurvrouw.
Alleen wat voor bed ik in het ziekenhuis had weet ik niet, de laatste dagen weet ik niet hoe ik moet zitten liggen (is eens in de zoveel jaar) maar wel blij dat ik gistermiddag weer in mijn eigen game binnenstapte, (de tekens doen het anders als ik wil, alleen de aanhalingstekens werken)
Voor de rest wil ik jullie allen nog bedanken voor de bloemen en de kaarten, die ik ook deze ronde weer mocht ontvangen, ik vind het heel jammer dat ons feestje van a.s zaterdag niet door kan gaan, risico veel te groot met longontsteking, en aangezien ik toch al geen weerstand heb zal ik even groepen mensen mijden.
Ik hoop dat we dit in aug of sept op passende manier kunnen vieren.
Verder de eerste week niet te veel bellen en liefst geen bezoek, dit komt weer wel.
Groetjes en een fijn weekend, en voor degene die a.s zaterdag gekomen hadden, we proosten over een paar maandjes wel,

xxxPetra,



maandag 24 juni 2013

Helaas geen feestje!

Het feestje dat voor zaterdag gepland stond kan helaas niet doorgaan omdat de gezondheid van Petra dat niet toelaat. Wij hopen dit op een later tijdstip toch nog een keer te kunnen vieren. 

Gelukkig gaat het wel iets beter met Petra. Vandaag wat meer uit bed en geen zuurstof meer(de zuurstof was maar voor één nacht). Ze wilde zelfs een broodje kroket! Deze week moet ze sowieso nog wel in het ziekenhuis blijven maar we hopen dat ze zo snel mogelijk thuis is zodat ze echt kan rusten want dat is lastig in het ziekenhuis.

 

Groetjes fam Verdaasdonk

zaterdag 22 juni 2013

Ziekenhuisopname

Dit bericht is van: Henk & Joyce

Dinsdag begon de ernstige pijn (steken) in haar zij. Dinsdag/woensdagnacht heeft Henk de huisartsenpost gebeld en toen heeft ze extra pijnstillers moeten nemen. Woensdagochtend kwam de huisarts en toen kreeg ze weer zwaardere pijnstillers, deze hielpen echter niet zo goed. Waarop de huisarts op donderdag besloot dat ze naar de spoed moest. Daar werd geconstateerd dat ze waarschijnlijk een longontsteking heeft. En omdat ze niks binnen kon houden moest ze aan het infuus met penicilline en vocht. Sinds vrijdagavond krijgt ze extra zuurstof daardoor voelt ze zich sinds zaterdagochtend een klein beetje beter. Verder is ze veel moe en heeft ze nog wel pijn.

Groetjes fam. Verdaasdonk

dinsdag 18 juni 2013

18-6-2013 Harley armen !

Afgelopen vrijdag kwamen ze mijn leen elektrische fiets brengen, paar dagen laten rusten en klimatiserren.
Ook kwamen ze van de stem een interview met onze Nicky afnemen, het praten ging beter dan het fietsen zondag, (iets met zijn band, hoofdpijn, buikpijn etc maar zijn benen waren nog niet zo slecht) Vooraf interviews geven valt niet mee. Wij dus rond 3 uur op de fiets thuis vertrokken ik op mijn leen-elektrische fiets ging wel aardig met de trapondersteuning, Assistent H moest soms pittig doortrappen.
Nu vond ik wel dat mijn zadel laag stond en mijn stuur vrij hoog, konden we natuurlijk onderweg niet bijstellen. Je kunt het geloven of niet spierpijn !  Het lijkt wel of ik in de sportschool aan het gewichtheffen ben geweest (nu dinsdag nog), wat dat betrefd moet ik mijn eigen bij elkaar gaan vegen en helemaal opnieuw beginnen wat spiermassa op te bouwen, anderhalf uur op de fiets gezeten en heel mijn lichaam getraind dus een volledige body-work-out.

Afgelopen zaterdag zijn wij, Perry, Henk en ik bij de Molenwiek in Molenschot gaan kijken, Perry wil hier waarschijnlijk in het najaar een paar dagen per week gaan werken.
Wij waren allen onder de indruk van dit schitterende multi-functionele gebouw, Henk vond vooral geweldig boven vanuit een schoolklas uitzicht op de naastgelegen boerderij, echt nog tellen leren met echte koeien !

Dadelijk even buiten kijken of er voor mij nog genoeg zuurstof in de lucht zit, ik vrees dat het voor mij een beetje te wordt (ikzelf kan het wel aan maar mijn longen),


donderdag 13 juni 2013

13-6-2013, Ik ben de zon kwijt en....

Helaas de zon is weer verdwenen en ik voel me gelijk wat minder, minder eetlust en veel meer slapen. Zou het echt weer afhankelijk worden ? Dan krijg ik zo wie zo een paar mindere dagen, ik wacht maar af.

Hebben jullie ons Joyce al zien hangen op de rabobank poster ? Vooral in Zundert hangt ze supergroot, van opzij met de telefoon in der hand, voor de rest in diverse bushokjes in de omgeving, wel bizar.
Toevallig is ze "made in Zundert" Ik was bijna 3 maanden zwanger van haar, toen we naar Chaam zijn geëmigreerd. Dus uitgerekend woon ik al 23 jaar in Chaam, iets meer dan de helft van mijn leven,

Voor de rest niet een konijnenvanger gezien, wel een ruilaanbod gekregen "mollen", bij deze wil ik vermelden dat ik toch wel blij ben met de Stampertjes, laat Moffeltje maar elders achter Piertje aangaan !


zaterdag 8 juni 2013

8-6-2013 Even een berichtje !

Ik heb natuurlijk niet zoveel tijd, moet zoveel mogelijk van de zon genieten. Aangezien ik nog een vaste pc heb en nog een middagdutje moet doen zijn de middagen niet zo lang !
Verder kan ik nog niet zeggen dat ik de oude al ben, etenslucht kan soms helemaal verkeerd vallen en sommige etenswaren krijg ik nog steeds niet weg, maar ik ga er vanuit dat dit (muizen)stapje voor (muizen)stapje beter gaat,
Voor de rest nog steeds konijnen die door" mijn uitzicht" huppelen, ik heb nog niet de "echte-oer man" met speer gezien, was uit een vorig leven denk ik.
De "jongens"denken dat er nog 2 schapen gaan lammeren, dus 3 van 10 geen vet pot dit jaar.
Ook zijn ze van de week komen kijken of onze uilen weer gejongd, in de kast niks en H kon ook niet zeggen dat er leven was, dus al bij al voor heel de natuur een zwak jaar.
Ik ga nog snel een slokje drinken en dan mijn "vakliteratuur" vanuit mijn tuinstoel uitlezen, doei,
En een prettig zonnig weekend !

maandag 3 juni 2013

3-6-2013 Hetzelfde gebleven !

Net terug, het was niet goed en niet slecht, maar hetzelfde als na de vorige scan.
Ik mag 7 juli weer door de scan, en heb nu een "dikke" maand vakantie gekregen, mede op mijn eigen verzoek.
Zoals jullie weten heeft de 4e chemo er echt ingehakt, ik wil mijn lichaam even laten ontchemoeën en mijn energiepijl weer omhoog proberen te krijgen.
15 juli ben ik weer welkom bij de dokter er wordt dan na aanleiding van de scan gekeken hoe mijn verdere behandeltraject zal zijn, of om de 3 weken een onderhouds-chemo of dagelijks 1 bepaalde tablet, ik hoor het dan wel. Dus als alles meezit heb ik tot 15-7 geen contact met het ziekenhuis.

Voor de rest het weekend goed verlopen, lekker rustig aan gedaan (haha), niet echt bijzonderheden.

Voor de rest nogmaals bedankt voor de bloemen, planten,voedselpakketen,zeeppakketen, kaarten, en alle andere attenties die ik nog met regelmaat van jullie mag ontvangen, fijn dat jullie zo met mij meedenken en voelen,

Ik ga nu een zeer verdiend middagdutje doen !