maandag 29 april 2013

29-4-2013, 25 jaar geleden ging het beter !

Wat een vreemde dag en wat een contrast met 25 jaar gelee, toen was het s'morgens hartstikke mistig, en toen  de zon schijnen ! Vanochtend werd ik wakker , en wist dit is de dag dat we definitief afscheid van Dre moesten nemen. Dre die ieder gebouw dat wij hebben staan samen met Henk gebouwd heeft, Dre met wie je zo lekker een pilske kon drinken, waartegen ik een paar maanden geleden nog zei, "hou die kruk daarboven naast jou maar bezet ", Helaas voelde ik mezelf vanochtend niet in staat om mee te gaan, de keuze uit slapen en misselijkheid !
Ook voor Henk was het contrast groot, waar wij 25 jaar geleden ons trouwfeest samen vierden,  kwam hij nu alleen binnen....... toch een vreemd gevoel ....
Jammer het had zo anders kunnen zijn 2 jaar geleden Breda 30 april, zon, bier, muziek en nog geen benul van wat ons te wachten zou staan,

Bij deze zijn wij natuurlijk ook dankbaar voor de mooie dingen die de afgelopen 25 jaar op ons pad gekomen zijn !

En ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken jullie te bedanken voor de bloemen, planten , kaarten en andere attenties die wij op deze dag mochten ontvangen !

Henk en Petra,

zaterdag 27 april 2013

27-4-2013 Ik snap er niks meer van,

Afgelopen donderdag kwam ik thuis van mijn 3e kuur, kon ik alles aan. Kon ik tegen etenslucht, heb ik nog even met mijn hak door de tuin gelopen, mooie blaar bij mijn duim. Blij dat ik mijn gezicht met een andere fact 50 had ingesmeerd dan mijn benen en mijn armen, gezicht nog een bescheiden tintje, benen en armen maagdelijk wit, zeker geen Zagers tint !
Zou de zon zoveel invloed op mijn gemoedsrust hebben ?
Met mijn halve dosering tegen de misselijkheid slaap ik wel beter (en meer) maar het misselijkmakende gevoel in mijn buik is duidelijk ook meer, toch keuzes maken en slapen is ook wel heerlijk !
Groetjes,

donderdag 25 april 2013

25-4-2013 Waar waren jullie ?

Zo ik ben weer thuis, net snel een schoonheidsslaapje gedaan. Ik kwam gisteren weer met goede moed aan op mijn "vaste kamer", 2 nieuwe heren en Sara, en mijn bedje stond ook al klaar. Mezelf geinstaleerd, infuus gezet ook bij Sara, maar helaas haar bloedwaardes waren niet goed, zei werd naar huis gestuurd.
Dus s'middags kreeg ik een nieuwe buurman de slimme Turk, dus toch noch een goede bekende.
Wij s'middags al buiten kijken, voor de voorbereidingen aan project X, maar helaas ik heb niemand van jullie gezien. Ook toen ik vanochtend om 4.45 eenzaam zat te ontbijten, geen vuurwerk en geen leven in de brouwerij.
Ik ben vannacht veel naar de wc gewandeld maar heb tussendoor toch redelijk geslapen. Ik heb nu van het oppeppende medicijn maar een halve dosering meegekregen en een paar dagen minder, deze zijn tegen de misselijkheid, hopelijk ben ik niet te misselijk, en ga ik nu wel gelijk een goede nachtrust krijgen.
Het is nu bijna lunch, ik heb al (weer) honger, natuurlijk logisch met een aangevuld bataljon,
Ik vanmorgen nog zeggen ik ga lekker in de zon liggen, de zuster zei al niet te lang en goed smeren, maar het probleem lost zichzelf al op, Waar is de zon ?


maandag 22 april 2013

22-4-2013 Ze hebben goed gewerkt !

He he eindelijk weer thuis, Fijn dat je om 14.30 bloed moet laten prikken, om 15.30 een afspraak bij de dokter hebt voor de uitslag en dat je dan om 16.45 bij de dr binnen mag en later nog naar de verpleger, misverstandje, sorry zei de dokter gelijk toen we binnen kwamen. Maar gelukkig had hij wel goed nieuws de tumoren waren aanzienlijk kleiner geworden, de luchtpijp heeft volgens de foto ook ietsie pietsie meer ruimte (hier merk ik zelf helaas nog niets van ).
Dus om 17.30 stonden we buiten, even snel in Zundert shoarma eten, hadden de chemo-ridders wel verdiend vonden wij, helaas de deur zat op slot.
Snel bij Dirk binnengelopen, daarna in 2- strijd, de ridders aansterken met Belse friet of het zekere voor het onzekere effe langs de M die altijd open is.
Het is de M geworden en dan zitten we tegenover elkaar te eten en dan zeggen we "het smaakt eigenlijk nergens naar", ik hoop dat de riddertjes het wel lekker vonden.
Want zij mogen a.s woensdag weer aan de bak.  Ik vraag het effe na en Sara en den slimme Turk zijn ook weer van de party.
Dus bij deze Projekt X kan gewoon doorgaan!

zaterdag 20 april 2013

20-4-2013 Toch even in de zon !

Vanmiddag toch even in de zon gezeten, jammer van de wind, het viel hier voor het keukenraam gelukkig wel mee.
Het andere positieve is dat er toch nog bijna dagelijks leuke grappige en opbeurende wenskaarten binnenkomen, en ook dat er altijd verse bloemen bij ons binnen staan. Natuurlijk de verse aardbeien , tomaten, snoepgoed  en dergelijke niet te vergeten, hiervoor allen nogmaals bedankt.
Maar helaas met de positieve attenties  komen ook de negatieve berichten binnen, en hier wordt ik toch even stil van.
Diegene die ons een beetje kennen weten wat ik bedoel, want hoe lang wil en kun je blijven vechten ?

Ik ben zelf heel benieuwd wat ik a.s maandag te horen ga krijgen, het blijft toch vreemd dat iemand mijn foto's al bekeken heeft, weet hoe het er met mij voor staat en ikzelf dit pas maandag laat in de middag te horen krijg,
Ik hoop maandagavond een "positief" bericht te mogen posten op mijn blog,
Groetjes en prettig weekend !


donderdag 18 april 2013

18-4-2013 Klein berichtje,

Vanmiddag door de scan geweest, jammer dat ik pas maandag laat in de middag hoor hoe het ervoor staat.
Slapen gaat redelijk, voor de rest alles zijn gangetje de dagen vliegen. Beetje prullen,slapen, telefoneren, computeren, visite etc. Wat dat betrefd vliegen de dagen, als je kijkt dat je vroeger echt af aan het tellen was  voor iets, nu ben je er ineens. Het is ineens maandagmiddag en dan weten we weer zoveel meer.........

dinsdag 16 april 2013

16-4-2013 Vandaag beetje rustdag !

Vandaag rustig aan gedaan, waarschijnlijk gisteren net iets te fanatiek geweest en heel slecht geslapen.
Gistermiddag voor het eerst sinds ongeveer 31/2 maand weer op mijn stalen ros gezeten, even bij het Ossegoor gaan kijken. Was wel zwaar door het zand fietsen, maar om door het bos te fietsen was weer de moeite waard, gelukkig liggen er in de Chaamsche bossen ook heel veel mooie fietspaden.
Toch ieder voorjaar weer schitterend als de natuur weer gaat ontwaken de bomen en struiken die weer volop in knop schieten, en voor we er erg in hebben weer een frisgroen blaadje hebben, de vogeltjes die een nestje gaan bouwen en natuurlijk Willy Woerd die snaterend over het Ossegoor zwemt om indruk te maken op de wijfjes.
Ik denk na het avondeten, ik zal nog eens bij de bieb gaan kijken of ze nog wat boeken voor mij te leen hebben. Maar ik was mijn biebkaart al maanden kwijt, lag hij dus al maanden op een stapel met gevonden kaarten, dus als je hem kwijt bent veel kans dat hij bij de bieb op je ligt te wachten.
Ik denk ik kan wel zonder slaappil gaan slapen, ik had al 2 nachten een uur of 7 aan een stuk geslapen.
Dus zonder slaappil, echt niet ieder uur weer voorbij zien komen op de wekker.
Dus heel de dag weer brak, en vanavond weer lekker een slaappil (ben blij dat ze nu toch iets doen).
Groetjes,

zaterdag 13 april 2013

14-4-2012 Zondag 7 uur deel 1 +2

Maar 1 keer tussendoor wakker geworden, gelijk doorgeslapen tot 6.30 knap hé.
-Zou dit komen omdat ik gisteren  bij den Italjaan in Baarle mijn eerste Italjaans ijsje weer genuttigd heb ?
- De kapitein der chemo-ridders een staakt het vuren heeft afgekondigd ?
-Er gedacht is we laten dat meisje maar doorslapen, dan kan ze de zon op zien komen ? (ik zit al bijna klaar) -Dus bij deze, ga ik even mijn ridders aansterken met mijn eerste ontbijtje van vandaag ( ik hoop ook dat dit patroon blijft)
-Stillekes aan doen, voor de rest is iedereen in Huize Verdaasdonk nog in diepe rust.

Ik zou graag vanavond een heel zonnig positief deel 2 van de dag met jullie delen, de zon, misschien een barbeque,, in ieder geval al de leuke dingen die ik vandaag in de zon hoop te gaan doen. (anders kunnen we binnen nog naar de Amstel-Gold race kijken)

Dus ne fijne zondag en tot vanavond enne uitkijke allemaal !

Deel 2

Ik heb een klein dutje in de zon gedaan, visite gehad en lekker buiten gezeten.
Jammer dat het zo waaide, maar voor de was, was het ideaal.
In plaats van de barbeque, heeft onze chef-kok de werkzaamheden uitbesteed aan de plaatselijke snack-bar,


Groetjes,

vrijdag 12 april 2013

12-4-2013 Gratis ontbijtje !

Voor dat ik vanochtend om 10 uur op mijn controleafspraak in het ziekenhuis was, had ik al 3 maal ontbeten, (de 2 boterhammen gisteravond om 22.30 niet meegerekend) .
Vannacht rond 2.30 mijn schaaltje pap, om 5.45 mijn 3 boterhammen met pindakaas samen met de krant (gelezen), nog een hazeslaapje gedaan en toen om 8.15 mijn "echte ontbijt" 2 boterhammen pindakaas.
Volgens de dokter was dit eetgedrag wel heel extreem, ze zou dit aan hogerhand voorleggen, en als het goed is iets minder medicatie rond de volgende kuur, ZODAT IK NORMAAL KAN SLAPEN.
Dus jullie snappen wel toen we rond 10.30 buiten stapten, heel de cavalerie en de infanterie weer een hongeraanval hadden, we maar even langs de makro gereden voor ons "gratis ontbijtje", dit nam de ergste trek weer weg. Toch vind ik (en Henk) tot op heden het hema ontbijtje het lekkerst !

Zoals jullie weten heb ik heel de vorige week zondagmiddag in het zonnetje gezeten met mijn factor 50, ik gun jullie allemaal een mooi en zonnig factor 50 weekend !

woensdag 10 april 2013

10-4-2013 Altijd Honger !

Vanochtend even naar Oosterhout geweest, ontbijtje genomen bij de hema even rondgelopen door het winkelcentrum, en weer naar huis, dutje gedaan eten gekookt.  Terwijl ik hiermee bezig was belde de oncologieverpleegkundige, ik was er zelf ook al achter, ik ben toch anders dan de rest. Om de paar uur zoveel eten is niet normaal, zoveel chemo-ridders kunnen er niet in mijn buik zitten en Henk hoeft ook geen hooi en paardebrokken voor mij mee naar binnen te brengen.
Ik was er al bang voor, mag ik een" zusje van de pretnizon" slikken, wordt ik "zogenaamd" actief van, s'nachts om de 2 a 3 uur wakker uit bed of een schaal pap en 3 uur later een paar boterhammen, niet slapen, en dan zeggen ze jij blijft er goed uitzien. Dat is zeker zoveel eten, nen dikke kop van de pillen, enne geen een rimpeltje meer !

Liever volgende keer iets minder eten, veel beter slapen enne die paar rimpeltjes zit ik ook niet mee !

maandag 8 april 2013

8-4-2013 Gisteren ieder zijn ding!

Joyce had gisteren met haar vriendinnen de Alpe d'HuZes wandeltocht in Chaam, ik hoor er niets dan lof over, dus missie geslaagd.
Perry had gisteren lammetjesdagen bij Stijn, dus met Henk en nog div bewoners (en ouders) v/d Schans naar Oirschot, Perry mocht blijven logeren, ook de dag van zijn leven.
Nicky reed zijn 2e koers, zat 4 rondes voor het eind lekker te eten en op zijn tellertje te kijken, en het gat was heel groot..... even te dagdromen en weg..... komt nog wel goed, denk ik.....
En ik, ik heb heel de middag in mijn tuinstoel, mijn gezicht en mijn handen met fact 50 ingesmeerd in het zonnetje gezeten, helaas niet geslapen.
De chemo- riddertjes met zon en lekker eten aangesterkt.
Afgelopen nacht redelijk geslapen, nog niet door, maar wel wat minder wakker gelegen dan voorheen,
Als het zo door gaat verteer ik ronde 2 redelijk, wat een beetje zon al niet kan doen.........helaas zie ik haar nu niet......

zaterdag 6 april 2013

6-4-2013, 8 jaar geleden,

8 jaar geleden hadden we net onze in Chaam en omstreken bekende groene Kia bus, toen mocht ik er nog in rijden met onze Nicky naar de koers ons pa in Zundert ophalen, die toen al ziek was, die genoot er zo van om mee te rijden. Ik moest er vandaag weer verschillende malen aan denken, ik denk dat het een graad of 15 warmer was, dat wij de 5e naar Hoevenen reden de dag voor zijn verjaardag, heel de middag lekker in het zonnetje gezeten, koelboxje, boekje mee.
Wat was het leven simpel en geweldig, en die zon. Waar nu alles van verdroogd is niet van de zon maar een ijzige wind, als ik nu uit mijn raam kijk alles triest en troosteloos, hoop ik dat een bui regen en de zon alles weer naar een vrolijk, fris groen geheel zal omtoveren.
Toch vreemd dat je in 8 jaar veel kan winnen, maar ook verliezen!

Het bio ritme wil niet echt meewerken, de pillen die ik 'smorgens moet slikken zijn oppeppers en ik denk dat het bij mij botst met de slaapmedicatie, ik zit al aan mijn derde soort.
Ik pas nu mezelf maar aan, zo gauw de krant er om 6.15 is ga ik maar uit bed eet ik wat , lees de krant terug naar bed en rond 8.30 er weer uit.
Als mijn lichaam het aangeeft eet ik, drink ik en slaap ik, etenslucht is voor deze week ook taboe, ik denk dat ik al bij al weer redelijk door mijn 2e kuur fiets en alleen naar mijn lichaam moet luisteren....

donderdag 4 april 2013

4-4-2013 Back home !

Zo mijn ridders zijn weer aangesterkt, het gaat nu redelijk net een dutje gedaan ong van 10 tot 11.30 dadelijk weer een klein dutje doen. Vannacht weer bijna niet geslapen, vanavond mijn allernieuwste slaappil maar proberen, moet nog in huis gehaald worden.

Ik had er schrik voor om met meerdere op een kamer te liggen, maar wat hebben we gelachen.
Twee van mijn slapies hebben een driedaagse kuur met bestraling erbij, die worden later op de ochtend met de ambulance opgehaald om een paar 100 meter een bestraling te ondergaan. Mijn buurman een hele aardige oudere man met humor, en een heel slecht vooruitzicht hoopt over 3 weken ook weer op onze afspraak te zijn.

De afspraak is een van de kamergenoten wil de 24ste Sarah meebrengen, daar zij de 22ste jarig is.
De andere meneer ik zei vanochtend al ik zet jou in mijn blog als slimme Turk lag gisteravond met koptelefoon voetbal te kijken en was voor de sterkste dus iedere keer bij een actie van real juichde hij dus dan keken ik en mijn buurman, even naar de herhalingen. Deze meneer is de 27ste april jarig.
En dan komen wij de 29ste is het 25 jaar geleden dat wij in Zundert voor meneer pastoor stonden, dus ik zei al we gaan maar een feestje bouwen, waarop mijn 67 jarige buurman zei zet het maar op facebook, gaat wel ver een project X in Breda.
Maar wij zijn eens na gaan denken wij van de 5e etage uitzicht op de hoofingang, grote parking, daarachter de oude niet meer gebruikte voetbalvelden, als jullie daar dan een feestje gaan vieren met vuurwerk en ME, bouwen wij hier binnen een feesje en zijn jullie toch allemaal op ons feestje geweest.

Maar het is voor ons allen afwachten of we op ons eigen feestje kunnen komen, ik hoor zelf de 22ste of mijn kuren aanslaan en of ik dan de 24ste aanwezig ben, en mijn kamergenoten hebben zeker geen betere vooruitzichten dus ik hoop echt dat wij over 3 weken weer compleet zijn, zoals de avondverpleegster al zei, waren wij met stip de gezelligste kamer en dan moet je niet gaan wisselen!

Groetjes Petra en de chemo-ridders,

woensdag 3 april 2013

3-2-2013 Het is weer zover,

Zo mijn koffertje staat klaar, dadelijk nog snel douchen en dan naar Molengracht.
Mijn taakjes thuis ongeveer weer op orde, zodat ik een paar daagjes bij "rustig aan" kan doen, (haha)
Toch weer spannend hoe het gaat vallen, jullie horen/lezen het weer wel,
Groetjes,

Ps de tijd is nu 9.10
Ik krijg weleens reacties op de tijd, maar ik zit tot op heden s'nachts niet aan de pc, probeer ik te slapen wat slecht lukt, de tijd is altijd in de ochtend na 9en en in de avond voor 9en,

maandag 1 april 2013

1-4-2013/1-4-2010 De Schans.

Vandaag is de dag dat de Schans 3 jaar geleden voor en door onze bewoners geopend is, als ik terugkijk is de tijd voorbij gevlogen,  een jaar of 11á12 geleden, was er een stemmetje in mijn hoofd dat zei, "die varkenskooien maak daar een huis voor Perry van".
We (ook met diverse ouders van andere bewoners)  zijn er ongeveer 8 jaar mee bezig geweest, maar als ik er nu rond loop en zie hoe Perry geniet en van de dieren, en hij duidelijk een deel van het geheel is, weet ik dat ik blij ben dat ik naar het stemmetje geluisterd heb.
Ongeacht wat er voor mijzelf in het verschiet ligt, weet ik dat hij "thuis is", dat ik mijn symbolische steen gelegd heb.

Voor de rest zijn de Paasdagen weer voorbij gevlogen, weer lekker gegeten en natuurlijk weer veel te veel paaseieren gesnoept, maar zo heb ik weer wat reserve voor het 2e deel van de week.